Mihai Leu, promotorul și organizatorul C.N de Super Rally

Campionatul Național de Super Rally Powered By Superbet își mută locația, în weekend-ul 11-12 august, la Timișoara, cu cea de-a 4-a etapă a sezonului 2023. La eveniment vor fi asteptați la start 30 concurenți, un record pentru acest sezon.

Sub numele de „Trofeul Profi Timișoara”, etapa nou intrată în calendarul FRAS va avea loc în centrul Capitalei Europene a Culturii 2023, pe circuitul stradal din Piața Iancu Huniade. Traseul însumează un total de 3,5 km, compus din trei ture, cu diferite şicane amplasate strategic. Astfel, concurenții sunt obligați să evite obstacolele în lupta pentru cel mai bun timp, fiecare atingere a balizelor fiind penalizată.

Etapa poate aduce modificări în fruntea ierarhiei 

Bogdan Duma va lupta să își mențină poziția provizorie de lider în clasamentul general, urmat îndeaproape de campionul en-titre, francezul Jerome France, cei doi fiind favoriții principali ai întrecerii. Nu vor lipsi de pe traseul bănățean nici Aurelian Andronache și Costel Cășuneanu, care se vor duela pentru a treia poziție a podiumului Open.

Evenimentul va începe vineri, 11 august, de la ora 19:30, când va avea loc startul festiv, cu prezentarea concurenților la Iulius Town. Sâmbătă vor începe manșele de recunoașteri, de la ora 09:00, urmate de cele 4 manșe de antrenament, programate pentru ora 10:00.

Cele două manșe de concurs, difuzate în direct pe Prima Sport și pe canalul de Youtube al FRAS, vor avea loc începând cu ora 14:00. Câștigătorii etapei vor fi premiați în cadrul unei festivități, în parcul service, de la ora 16:00.

Evenimentul este cofinanțat de Primăria Municipiului Timișoara și organizat de ACS AMC Racing.