Bogdan Sălcudean

Pe o vreme toridă, piloții din cadrul CNIA și CNSS au dat un nou test al măiestriei în arta pilotajului, în preajma Capitalei, cu mașini solicitate la maximum, cu temperaturi și turații, de cele mai multe ori, în zona roșie, pe un traseu rapid, foarte tehnic, cu multe răsturnări spectaculoase de situație, până la sfărșitul ultimei manșe de concurs.

Tradiționala Cupă CTPark, contând în acest sezon ca etapa a 3-a, rămâne un eveniment de referință în evoluția Campionatului Național de Îndemanare Auto (CNIA) și a Campionatului Național de Super Slalom (CNSS). Astfel, gazda evenimentului, CTP Invest, cel mai mare dezvoltator de parcuri logistice și industriale, ca și în anii trecuți, a pus la dispoziție un spațiu generos, cu toate utilitățile necesare piloților și organizatorilor, cu implicare efectivă în organizare și transmisiunea live.

Lupta “greilor” în clasamentul Open la CNSS a avut loc între Marius Voicu (Zurbaua, Ilfov), Dragoș Iulian Bîzoi (Râmnicu Vâlcea) și Bogdan Sălcudean (București), acesta din urmă un junior foarte talentat de numai 13 ani. Voicu s-a impus detașat, cu un timp excelent (00:43:81), urmat de Dragoș Iulian Bîzoi, cu 00:45:46. De remarcat evoluția excepțională a juniorului Sălcudean, care a reușit să obțină timpul de: 00:46:00, terminand pe locul 3. Tot aici, trebuie menționată și evoluția lui Filip Mateescu – 16 ani, un alt tânăr foarte talentat, care s-a clasat pe locul 4 cu: 00:46:03, la o diferență de numai 4 sutimi de secundă de Sălcudean.

Câștigătorii pe grupe ai CNSS:

A1: Răzvan Keszek
A2: Mihai Alexandrescu
A3: Mihai Șurubariu
A4: Monica Andra Popescu
A5: Marius Voicu
Juniori 1 (14-16 ani): Bogdan Sălcudean
Juniori 2 (16-18 ani): Alexandru Cristea
Modificate: Marius Voicu
Femina: Monica Andra Popescu.
Echipe: locul 1 – AMI RACING, locul 2 – FILIP RACING.

În clasamentul Open al CNIA, Cristian Mădălin Popescu (Râmnicu Vâlcea) s-a impus cu timpul de 00:47:44, urmat de Mihai Coteanu (București), cu timpul de 00:48:88, iar locul 3 l-a obținut Dragoș Constantin Sârbu (București), cu timpul de 00:48:94. Toți trei și-au consolidat astfel poziția în aceeași ordine și în clasamentul Open anual.

Câștigătorii pe grupe ai CNIA:

D1: Florin Saris
D2: Constantin Coteanu
D3: Cristian Mădălin Popescu
Juniori 1 (8-10 ani): Alexandru Lepădatu – 10 ani
Juniori 2 (10-12 ani): Alexandru Dimitrie Panait – 12 ani
Juniori 3 (12-14 ani): Noris Albert Coriu – 14 ani
Sprint: Cristian Mădălin Popescu
Femina: Ramona Maxim.
Echipe: locul 1 – GAMP TEAM, locul 2 – JUNIOR MOTORSPORT, locul 3 – JUNIOR GCO MOTORSPORT.

Clasamentele anuale după trei etape pot fi vizualizate mai jos:

CNIA: https://cnss.gtautoclub.ro/clasament-general/
CNSS: https://cnia.gtautoclub.ro/clasament-general/

În continuare, se remarcă creșterea nivelului prestației piloților juniori, peste 30 de participanți la acest eveniment. Totodată, nivelul general al prestației piloților CNIA (care se adresează piloților debutanți)-CNSS (care se adresează piloților experimentați) este intr-un progres continuu, de apreciat fiind și constanța participării acestora, la fiecare etapă având peste 140 de starturi/manșă.

La Cupa CTPark au fost câte 145 de starturi pentru fiecare manșă: cea de antrenamente, manșa de concurs 1 și manșa de concurs 2. Cu un total de 435 de starturi, programul a fost respectat la minut și datorită echipelor de arbitri din Câmpulung și Buzău, cât și cronometrării impecabile realizate de Onest Timing.

Mulțumim gazdei CTP Invest, partenerilor: Federația Române de Automobilism Sportiv, IGSU, MEDIA: Kiss FM, AutoExpert, AutoStiri și sponsorilor noștri: Angelli, Vianor, Tegee International, Metalubs, Repsol, Ecolectare, precum și piloților, spectatorilor și tuturor celor care ne susțin în activitatea noastră.