Vlad Soare

Pentru al doilea an consecutiv, Trofeul Iași s-a dovedit a fi cea mai spectaculoasă etapă a Campionatului Național de Îndemânare Auto (CNIA) și a Campionatului Național de Super Slalom CNSS), rundă care a închis sezonul 2021 în cele două campionate.

La Iași, cele două discipline desfășurate sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS) și organizate de Asociația GT Auto Club Sportiv, ajunse în al 11-lea sezon, au numărat peste o sută de starturi, în cadrul unei singure manșe, în creștere cu 30% față de etapa de anul trecut desfășurată tot în fosta capitală a Moldovei.

În condiții demne de invidiat, pe o vreme superbă, cu un asfalt impecabil și un traseu foarte tehnic, în centrul Iașului, spectatorii au asistat la o întrecere automobilistică de zile mari, piloții luptandu-se până în ultimul moment să obțină timpii cei mai buni.

Pentru titlul de campion al sezonului competițional 2021, în cadrul CNSS, lupta a fost cea mai spectaculoasă, cu numeroase răsturnări de situație. Cu toate că mai mulți piloți au avut șanse reale de a obține cel mai bun timp al zilei, în final, cel care s-a impus în Clasamentul Open al etapei a fost bucureșteanul Vlad Soare, cu Toyota MR2, în acest fel devenind și campionul CNSS 2021.

Clasamentele finale la CNSS

George Oancea

La CNIA, lupta în clasamentul Open al etapei a fost adjudecată, surprinzător, de giurgiuveanul Răzvan Despa (Honda Civic), care i-a devansat pe frații Oancea din Galați. Astfel, George Oancea (Suzuki Swift Sport), principalul favorit al întrecerii, s-a clasat pe doi, dar punctele obținute l-au ajutat să devină și campionul CNIA, în vreme ce poziția a treia i-a revenit lui Cristian Ioan Oancea (Citroen C2 VTS).

Clasamentele finale la CNIA

Ciprian Cherciu

De remarcat a fost și prezența piloților participanți cu mașini electrice, aceștia asigurând nu mai puțin de 9 starturi.

Câștigătorii pe grupe si clasase ai etapei de la Iași:

CNIA: D1 – Adrian Oprea, D2 – Răzvan Despa, D3 – Cristian Ioan Oancea, J1 – Stefanos Ladopoulos, J2 – Avraam Talpalariu, S – Răzvan Despa, Femina – Ramona Maxim.

CNSS: A1 – Daniel Crăciun, A2 – Stan Adiel, A3 – Andrei Tabarcea, A4 – Mihai Mateescu, A5 – Dorin Șerban, J1 – Filip Mateescu, J2 – Radu Tamaș, E1 – Marian Andrei, E2 – Ciprian Cherciu, M – Vlad Soare, Femina – Anca Raluca Grigorescu.

Marian Andrei

Etapa a încheiat un sezon competițional plin de surprize, cu o creștere impresionantă a nivelului prestațiilor și a investițiilor piloților în mașinile de concurs. Numărul mai mare al participanților ne inspiră să continuăm pentru a spori calitatea organizatorică, dar să și găsim soluții pentru etape mai atractive, mai spectaculoase și mai folositoare pasionaților de automobilism.

Mulțumim gazdei, Primăriei Iași, IGSU, Jandarmeriei, Poliției Locale și Rutiere Iași; partenerilor – Federația Română de Automobilism Sportiv, partenerului local AutoArt, partenerilor media, Kiss FM, AutoExpert, AutoȘtiri; sponsorilor locali – Safewheels, Mag automobiles; sponsorilor noștri tradiționali – Vianor, Angelli, Tegee International, Omega Motorsport, Metabond, Repsol; precum și piloților, spectatorilor și tuturor celor care ne susțin în activitate.

Ca o surpriză oferită tuturor pasionaților de automobilism, în perioada 16-17 octombrie, la Romexpo, în ultimele două zile ale Salonului Auto București & Accesorii, Asociația GT Auto Club Sportiv va organiza un eveniment demonstrativ, unde spectatorii vor putea să-i vadă pe cei mai buni piloți ai anului în CNIA și CNSS.