Jerome France și-a îmbunătățit timpul de anul trecut.

Campionul național en-titre de la super rally, Jerome France, a început noul sezon al competiției cu o victorie, câștigând cu un nou record etapa de la Mangalia, acolo unde au luat startul un total de 24 de piloți. Podiumul din acest an fost similar cu cel din 2021, francezul fiind urmat de Mihai Leu și Costel Cășuneanu.

Super Rally a venit cu mai multe schimbări din punct de vedere organizatoric, astfel că în acest sezon nu vor mai avea loc finale, toți concurenții urmând să intre în manșa decisivă de concurs. După ce a stabilit timpul de referință din antrenamente, 02:24,403, care a devenit și noul record al circuitului urban de la Mangalia, France a dominat și cele două manșe de concurs.

Pe prima trecere, pilotul de pe Nova Proto a încheiat cu 02:22,514, însă a fost penalizat cu șase secunde după ce a lovit șicanele, iar în cea de-a doua a fost cronometrat cu 02:26,369. A fost suficient pentru a-și asigura a șasea victorie din carieră în super rally.

Pe poziția a doua, cu un Radical SR8, s-a clasat Mihai Leu, a cărui cel mai bun timp a fost de 02:31,670, în prima manșă, în timp ce Cășuneanu, cu Skoda Fabia R5, a fost la numai 30 de sutimi de acesta.

Dani Oțil a venit cu o mașină unicat în țara noastră, un KTM X- BOW, însă nu a reușit să urce din nou pe podium.

În Top 10 s-au mai clasat Aurelian Andronache (Speed Car GT), Emil Ghinea (Norma M20F), Robert Barabas (Fiat 126 Proto), Leo Borlovan (Funyo SP05), Bogdan Duma (Mitsubishi Lancer Evo 9), Istvan Beko (Subaru Impreza) și Vali Porcișteanu (Mitsubishi Lancer Evo 9).

Cășuneanu și Andronache au câștigat duelul echipelor.

În premieră, la super rally, a fost creat un și sistem pe echipe, fiecare dintre acestea fiind compusă din doi piloți. Victoria la runda inaugurală a revenit echipei Racing for Fun (Costel Cășuneanu/Aurelian Andronache), urmată de Real Racing (Jerome France/Didier Balcaen) și Unicredit Leasing Super Rally Team (Mihai Leu, Andrei Duna).

Următoarea etapă din Campionatul Național de Super Rally va avea loc pe 2 iulie la Târgu Mureș.