Vlad Cosma, Sebi Barbu, Edwin Keleti, George Grigorescu, Laszlo Robert

Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS) a organizat, timp de două zile, la Miercurea Ciuc și Sântimbru (județul Harghita), sub îndrumarea directorului sportiv, Edwin Keleti, teste pentru componenții lotului național de juniori din cadrul Campionatelor Naționale de Raliu și Viteză în Coastă.

La eveniment au participat, în calitate de mentori, fostul campion de raliuri și Maestru al Sportului, George Grigorescu, vicecampionul en-titre din CN de Raliuri Betano, Sebastian Barbu, și Vlad Cosma, pilot activ în CN de Raliuri Betano.

Acțiunea a fost susținută de Federația Română de Automobilism Sportiv, partea teoretică desfășurându-se, luni, la Miercurea Ciuc, iar cea practică, o zi mai târziu, pe drumul spre Sântimbru.

Training-ul teoretic, predat de către Edwin Keleti, George Grigorescu, Sebi Barbu și Vlad Cosma, s-a desfășurat pe parcursul a două ore și jumătate, iar în ziua următoare, pe traseul de teste, piloții participanți i-au avut în mașină, pe rând, pe locul co-pilotului, pe fiecare dintre traineri. Punctele cheie ale testelor l-au reprezentat identificarea soluțiilor sportive și tehnice pentru dezvoltarea juniorilor în cadrul competițiilor.

“Sunt foarte bucuros că am avut suportul colegilor din FRAS pentru a organiza o astfel de sesiune de dezvoltare sportivă pentru juniorii din disciplinele Raliu și Viteză în Coastă. În același timp, sunt onorat de faptul că sportivi sau foști sportivi de talia lui George Grigorescu, Sebi Barbu și Vlad Cosma au răspuns prezent la apel. Având în vedere cât de bine a fost primit de către sportivi acest demers, îmi exprim încrederea că vom reuși să mai organizăm pe viitor astfel de sesiuni de pregătire și dezvoltare și la alte discipline”, a declarat directorul sportiv al FRAS, Edwin Keleti.

Oficialul FRAS a mai completat: “În încheiere, vreau sa îi felicit pe toți sportivii pentru faptul ca s-au comportat exemplar urmând îndeaproape indicațiile atât de securitate, cât și de dezvoltare sportivă, ceea ce a contribuit la reușita evenimentului din partea noastră, asta pentru că din partea organizatorului AT Motorsport am avut toată susținerea de cea mai bună calitate la nivelul organizării”.

Juniorii participanți la acest eveniment au fost: Alex Cazacu, Sebastian Scârlet, Cristian Sugar, Alex Cristea, Victor Supuran, Alexandra Teslovan, Matei Ghiban, Artur Luca, Tudor Luca, Radu Nicolae. Pe lângă aceștia au mai fost prezenți și copiloți reprezentativi, precum Andrei Mitrașcă, Alex Șimon, Mihai Supuran, George Marcu, Imre Cseh și Octavian Bostan.

Organizatorul acestei sesiuni de teste a fost clubul AT Motorsport, prin intermediul președintelui Adrian Teslovan și a echipei coordonate de către arbitrul licențiat FRAS, Robert Laszlo.

Foto – Robert Tămârjan