Sursă foto: Delta Racing Team

Etapele a treia și a patra din Campionatul Național de Time Attack 2019 s-au desfășurat în weekend pe străzile din jurul Pieței Libertății din orașul Gheorghieni.

Un total de 26 de piloți au făcut spectacol în cele două zile, iar cei mai buni timpi au fost obținuți în prima zi de către Botond Szabo, cel care a fost la volanul un rapid Seat Ibiza Tdi, pe care l-a deținut în trecut și fostul campion Heinz Goellner. Szabo a fost cronometrat cu 01:37:053, depășindu-i la Open pe Claudiu Orha (Mitsubishi Colt) și Istvan Veress (Opel Manta B).

Veress și-a luat revanșa duminică, în etapa a patra, atunci când a fost cel mai rapid și chiar a reușit să scadă timpul obținut de către câștigătorul zilei precedente cu peste o secundă, încheind în 01:35:954. Szabo a fost al doilea, în timp ce Orha s-a mulțumit cu poziția a treia.

În cadrul categoriei Juniorilor 1, categoria tinerilor cu vârsta cuprinsă între 13 și 16 ani, Sebastian Scîrlet a reușit să se impună în ambele zile de concurs, fiind foarte rapid și precis cu al său Renault Twingo. O luptă foarte spectaculoasă la această categorie s-a dat pentru locul 2 între Alexandru Cazacu și Sandor Domokos, cel dintâi reușind să se impună în cadrul primei zile în prima manșă de concurs cu un timp de 1:50:713.

Rezultatele de la Open ale etapei a treia.

În cadrul celei de a doua zile lucrurile aveau însă să se inverseze în această bătălie. Cazacu a înregistrat timpi mai buni în prima și în cea dea 3-a manșă, însă Domokos a realizat un timp extraordinar în manșa cu numărul 2, un 01:48:459, care avea să îi aducă poziția a doua la clasă în clasamentul etapei cu numărul 4.

La categoria Juniorilor 2, cea dedicată tinerilor cu vârsta între 16 și 21 de ani, Kiss Szilard reușește să se impună în etapa cu numărul 3, fiind urmat în clasamentul grupei de către Zsolt Kopacz.

Rezultatele pe clase ale etapei a treia.

Ghinionistul zilei de sâmbătă, Erik Zsolt Fazakas reușește să revină într-un mod spectaculos în ziua de duminică, adjudecându-și victoria la clasa juniorilor 2. În ziua de sâmbătă, Fazakas a avut o problemă tehnică la cutia de viteze și a reușit, împreună cu echipa tehnică, să aducă o cutie nouă de la Craiova și să o asambleze într-un timp foarte scurt. În cadrul etapei cu numărul 4, Erik a fost urmat în clasament de către Kiss Szilard și de către Kadar Zsolt.

În cadrul clasei 1, clasă dedicată mașinilor cu până în 1400 de cmc, Mihai Alexandrescu cu al său spectaculor Vw Lupo a reușit să se impună în ambele zile, fiind urmat de fiecare dată de către Sandor Domokos.

Rezultatele de la Open ale etapei a patra din Campionatul Național de Time Attack.

În cadrul clasei 2, clasă dedicată mașinilor între 1400 cmc și 1600 cmc am avut parte de o luptă în trei pentru podium. În cadrul etapei cu numărul 3, Daniel Turzai fiind câștigător cu un timp de 1:45:732 secunde. Acesta a fost urmat la un pic mai mult de o secundă de către Lorand Laszlo și de către Csaba Besenyei, aflat tot la o secundă în spatele ocupantului locului secund. În cadrul etapei cu numărul 4, locurile 1 și 3 s-au inversat, Csaba Besenyei reușind un 1:39:466 devansându-i în ordine pe Laszlo Lorand și pe Daniel Turzai, diferența dintre ultimii doi fiind de doar de câteva zecimi de secundă.

Andrei Aron a reușit două locuri secunde în weekend.

În cadrul clasei 3, clasă dedicată autovehiculelor cu cilindree între 1600 și 2000 de cmc, am avut parte de o luptă frumoasă între cei doi învingători ai clasei juniorilor și Andrei Aron, cel ce pilotează un superb Renault Clio Cup. În prima zi de concurs, învingător la această clasă a fost Kiss Szilard, acesta fiind urmat în ordine de către Andrei Aron și de către Emil Ioan Boros.

În cea dea doua zi, Erik Zsolt Fazakas a urcat pe prima poziție cu un timp de 01:37.546, fiind urmat îndeaproape de același Andrei Aron și de către Kiss Szilard.

În cadrul clasei cu numărul 4, clasă dedicată automobilelor cu o cilindree cumulată de peste 2000 de cmc, am avut parte de același podium ca la open, Botond Szabo și Istvan Veress împărțindu-și victoriile.

Rezultatele pe clase ale etapei a patra din Campionatul Național de Time Attack.

La clasa 5, clasa mașinilor cu tracțiune integrală, prima zi a fost câștigată de către Marius Andor (Volkswagen Golf 4 Motion). Acesta a fost urmat în clasament de către Ionel Constantin și de către Dana Covalschi, cei doi împărțind același Audi A4 4×4. În cea de-a doua zi, Ionel Constantin a avut o a doua manșă extraordinară și cu un timp de 01:44:079 și l-a depășit in extremis pe Andor. Și duminică, podiumul a fost completat de singura prezență feminină din concurs, Dana Covalschi.

Următoarele două etape ale Campionatului Național de Time Attack se vor desfășura pe Transilvania Motor Ring în perioada 5-7 iulie.