Gîrtofan jr a concurat deja, cu succes, pe modelul Skoda Fabia R5 la ultima etapă din 2021 și e optimist înainte de Raliul Maramureșului. Foto: Bogdan Barabas

Doi dintre piloții care s-au bătut anul trecut pentru titlul de la clasa RC2N, Adrian Teslovan și Andrei Gîrtofan, au făcut un nou pas din punct de vedere al mașinii de concurs, iar la prima etapă a sezonului 2022 din Campionatul Național de Raliuri Betano, Raliul Maramureșului, vor concura pe modele R5.

Campionul RC2N și ocupant al locului 4 în topul general din sezonul anterior, Teslovan va pilota un Ford Fiesta, cu care în trecut au mai concurat Edwin Keleti Adrian Răspopa și Cătălin Grigoriu. Și în acest an, în dreapta lui Teslovan va sta Imre Cseh Vajk, cei doi făcând echipă încă din 2013.

După o primă experiență cu Skoda Fabia R5 la Raliul Bucovinei, când a încheiat pe 4 la general, Andrei Gîrtofan va fi prezent în Maramureș cu aceeași mașină de concurs, urmând să formeze echipaj tot cu experimentatul Doru Vraja. Probele de la raliul reintrat de anul trecut în campionat sunt printre favoritele lui Gîrtofan jr, acesta clasându-se în 2021 pe 5 în această etapă la bordul unui Subaru Impreza STi N15.

Pe un model Skoda Fabia R5 va concura și Jean Tatu, care a avut la rândul său primul contact cu noua mașină de concurs la ultima etapă de anul trecut, din Bucovina. Atunci, Tatu s-a clasat pe locul 5 la general. Echipa va fi aceeași și de această dată, în Maramureș, cu Eugen Rotaru în dreapta.

Toate cele trei echipaje au în plan să facă un sezon complet în 2022 la bordul mașinilor de concurs cu configurație R5.

O primă surpriză internațională anunțată de organizatorii Raliului Maramureșului este prezența echipajului austriac Franz Sonnleitner/Mario Palmsteiner. Cu o experiență de peste 20 de ani în raliuri, Sonnleitner vine pe asfaltul din jurul municipiului Baia Mare cu legendarul model Mitsubishi Lancer WRC 05.

Lista completă de înscrieri pentru Raliul Maramureșului 2022 va fi anunțată în aproximativ două săptămâni. Prima etapă din Campionatul Național de Raliuri Betano va avea loc în perioada 8-10 aprilie și va avea un total de 9 probe speciale pe o lungime de aproximativ 138 de kilometri. Ca noutăți legate de traseu putem aminti Super Speciala din centrul municipiului Baia Mare, dar și faptul că PS1 și PS4, un traseu nou, vor avea câte 1,9 kilometri de macadam.

Un total de 25 de echipaje s-au înscris până în prezent la etapa de pe 8-10 aprilie. Lista provizorie e disponibilă aici.

Mai multe detalii despre Raliul Maramureșului găsiți aici.