Lotul României va fi reprezentat de trei echipaje la penultima etapă din Campionatul European de Raliuri, care va avea loc la finalul acestei săptămâni în Ungaria, la Nyíregyháza, și se va desfășura exclusiv pe asfalt.

Este pentru al doilea an consecutiv când țara noastră are 3 echipaje la etapa europeană din țara vecină. În 2020, Raul Badiu încheia pe 3 la ERC3, Norbert Maior a luat startul în super rally după ce în prima parte a etapei era pe 2 la ERC3 Junior, iar Mihnea Mureșan a abandonat la Abarth Cup din postura de lider.

Singurul dintre aceștia care va lua startul vineri în cea de-a treia ediție a Raliului Ungariei este Norbert Maior. Pilotul brașovean a mai concurat deja în acest sezon european în Polonia, Letonia, Italia și Cehia, reușind inclusiv două clasări pe podium. În prezent, Norbert e pe locul 5 în topul general ERC3, la 21 de puncte în spatele polonezului Lewandowski, și pe 4 la ERC3 Junior, la doar 4 puncte de podium. Și în acest weekend va pilota un model Peugeot 208 Rally4, iar copilot va fi sora sa mai mică Francesca Maior.

Celelalte două echipaje tricolore sunt la debutul lor în competiția continentală. Campion al Cupei Dacia în 2019, Cristian Șugar (23 de ani) va concura pe un model Peugeot 208 R2 cu Vlad Colceriu în dreapta. De asemenea, campionul de la debutanți din 2020 în Campionatul Național de Raliuri Betano, Paul Popa, va concura pe un Renault Clio RSR Rally5 , alături de Teo Găină.

Din delegația tricoloră va face parte și selecționerul lotului de raliuri, Daniel Ungur, Cu o experiență de aproape 3 decenii în raliuri, acesta a luat startul în peste 140 de etape naționale și are titluri la grupe pe plan intern.

Raliul Ungariei va începe vineri, cu proba de shakedown, care va stabili și ordinea de start, iar ulterior va avea loc proba super specială pe circuitul Rabocsring. În total, se vor desfășura 14 probe speciale pe o lungime de 182 de kilometri. De la start nu vor lipsi nume precum Andreas Mikkelsen, Mads Ostberg, Yoann Bonato, Jari Huttunen și Nikolay Gryazin.

Lotul României este susținut în Ungaria de Federația Română de Automobilism Sportiv și Ministerul Tineretului și Sportului.