Alexandru Pițigoi. Foto: Porsche Romania

Prima etapă a ediției de debut a Trofeului Național Masters de Viteză în Coastă – Trofeul Râșnov powered by Pro-X – va avea loc în acest weekend, unde sunt așteptați la start 38 de piloți. 

De la startul etapei râșnovene nu putea lipsi campionul en-titre al categoriei II la Viteză în Coastă – Octavian Ciovică (Radical SR8 Evo), care îl va avea adversar direct pe un alt campion al sezonului precedent – Jerome France (Norma M20-FC).

În lupta trofeului suprem se alătură și constănțeanul Emil Ghinea, cu Norma M20F complet refăcută, precum și Silviu Dumitrescu, care revine pe traseele de Viteză în Coastă, după o absență de un sezon, la bordul unei Osella PA 2000 refăcută.

De asemenea, Costel Cășuneanu va fi și el prezent la start, dar pentru acest sezon va pilota un monopost – modelul Wolf GB08, în timp ce lista modelelor de la categoria II este completată de Silver Car S2-ul lui Răzvan Dragomir, respectiv de Radicalul Prosport Evo pilotat de Dragoș Savloschi.

Surprize și la categoria dedicată automobilelor cu caroserie închisă

Cap de listă va fi triplul campion național al categoriei I – Mihai Leu, hunedoreanul trecând în premieră la volanul unui Audi R8 GT3 LMS, avându-l adversar direct la grupa 1 pe Claudiu Erhan, la bordul unui prototip ATS RR Turbo.

În lupta pentru Categoria I îl vom regăsi și pe Alexandru Pițigoi (Porsche 911 GT3 Cup), campionul ediției trecute al categoriei, precum și pe Simone Tempestini – septuplul campion absolut de raliuri, prezent la Râșnov pentru a-și pregăti prima etapă din CNRB, de la Odorheiu Secuiesc.

Experimentatul Horațiu Ionescu Cristea revine și el pe asfaltul Vitezei în Coastă, care va aduce la start un alt model Porsche 911 GT3 Cup.

Modelele TCR și-au găsit întrebuințarea și la Viteză în Coastă

Nu doar modelele cu propulsie vor fi la putere în prima etapă a Trofeului Național Masters de Viteză în Coastă, ci și cele TCR. Acestea au fost destinate inițial circuitului, dar și-au găsit rapid întrebuințarea și la Viteză în Coastă, devenind extrem de populare – chiar și în țara noastră.

Clujeanul Marc Banca, posesor al unei Kia Cee’d TCR, va avea concurență serioasă, pentru că la start se vor afla reșițeanul George Șchiopulescu (Seat Leon Cupra TCR2), Cosmin Ion (Peugeot 308 TCR), în timp ce un alt reșițean, Claudiu Ciucă, va pilota în premieră un alt Leon Cupra TCR.

Printre combatanții grupei 3, cea mai populară la această etapă, cu 12 mașini la start, se regăsesc și Dragoș Popa (Subaru Impreza), seniorul Mircea Popescu (Subaru Impreza) dar și Horia Gheorghe, cu modelul Lancer Evo IX.

Pe lista de înscrieri îi regăsim și râșnovenii Loredan Ștefan (Honda Civic) și Adrian Manta (Honda Civic), acesta din urmă în calitate de deschizător.

Așa cum ne-am obișnuit în ultimii ani, Trofeul Râșnov powered by Pro-X va avea la start și modele ceva mai prietenoase cu mediul înconjurător, propulsate exclusiv de motoare electrice. Dominic Marcu revine la comenzile Tesla Model 3 Performance, același lucru făcându-l și Andrei Barbu, însă la volanul primului Mini Cooper SE din lume, pregătit pentru competiții sportive.

Traseul etapei de la Râșnov are o lungime de 4 kilometri, iar diferența de altitudine este de 230 metri. Sâmbătă, de la ora 10:00, sunt programate două manșe de recunoașteri, urmate de două antrenamente cronometrate. Duminică, tot de la ora 10:00, se vor desfășura celelalte două manșe de recunoașteri, urmând ca de la ora 13:30, în direct pe Prima Sport, să urmărim cele două manșe de concurs.

La eveniment vor participa 10 automobile Porsche având calitatea de parteneri ai organizatorului (A.C.S. Auto Blic). Acestea vor parcurge traseul de concurs la finalul manșelor de antrenament prevăzute sâmbătă și la finalul manșelor de recunoaștere prevăzute duminică.

Lista de înscrieri poate fi accesată AICI.