Raul Badiu și Gabriel Lazăr au efectuat ultimul test înaintea debutului în etapa din World Rally Campionship, Raliul Suediei, programat săptămâna viitoare. Cei doi au luat startul în Rally Sarma, competiție care s-a desfășurat astăzi în Letonia.

Dacă în Covasna, la Winter Rally, au concurat pe un Renault Clio R3, de data aceasta, echipajul românesc a fost prezent în etapa din campionatul Letoniei pe un Ford Fiesta R2. „Chiar dacă este un model mai vechi, ne-a fost de mare ajutor pentru a pregăti Raliul Suediei”, a explicat Raul Badiu, triplu campion național anul trecut în Campionatul Național de Raliuri Dunlop.

La capătul celor 8 probe speciale, Raul Badiu și Gabriel Lazăr au reușit să încheie pe locul 7 la R2 și pe 21 la general. Marea victorie i-a aparținut lui Oliver Solberg, fiul legendarului Petter Solberg. În total, 96 de echipaje au luat startul la competiția din Letonia, însă doar 46 au reușit să ajungă la finiș.

„Principalul obiectiv a fost să învățăm și prezența aici contează enorm fiindcă am avut parte și de zăpadă, gheață, noroi și probe de noapte. Am făcut cam tot ce se poate ca pregătire pentru debutul de săptămâna viitoare. Fiecare probă a însemnat o experiență în plus pentru noi și consider că evoluția este mulțumitoare. Abia așteptăm startul”, a mai declarat Raul.

Cei doi vor pleca duminică spre Suedia, iar de marți vor începe recunoașterile pentru etapa de WRC. Joi sunt programate shakedownul și super speciala. Aceștia vor concura în cadrul Junior WRC, acolo unde toți piloții folosesc Ford Fiesta R2.