Am venit, am văzut, am învins! Aceasta ar fi cea mai scurtă descriere a celei de-a treia etape contând pentru Campionatul Național Digital de Circuit Betano. Aflat la prima sa cursă în această competiție, Oscar Williams a strălucit pe vechiul Nürburgring și ne-a demonstrat – dacă mai era nevoie – cât de serioase pot fi lucrurile chiar și într-un simplu joc. Gamerul britanic, devenit faimos după ce a trecut dintr-un simulator direct într-un monopost de competiție fără să fi avut în trecut tangențe cu automobilismul în trecut, a câștigat prima manșă după ce a plecat din pole position, pentru ca în manșa secundă să treacă linia de sosire pe poziția a patra.

CALIFICĂRI

Protagoniștii bătăliei pentru primele locuri au fost surprinși încă din calificări, după ce Oscar Williams și-a trecut în cont primul pole position, cu un avantaj de aproape două zecimi și jumătate față de al doilea clasat, Claudiu Clima. Bătălia pentru cea de-a doua poziție de pe prima linie s-a transformat într-o afacere de familie decisă pe muchie de cuțit, Florin Mergea ratând șansa plecării de pe prima linie pentru o diferență de 9 miimi de secundă. Dar cu două mașini în primele trei pe grila de start, Zecarul eSports își anunța pretențiile încă din debutul etapei.

Sergiu Nicolae s-a alăturat lui Florin Mergea pe linia a doua, în timp ce un alt nou venit – Lucas Motadel – s-a “strecurat” pe linia a treia în fața lui Bogdan Mutu. Top Ten-ul calificărilor a fost completat de Cristian Moisescu, Leo Borlovan, Mihai Suteanu și Maximilian Junger, în timp ce liderul campionatului – Dragoș Simion – a terminat calificările pe poziția a 12-a. Dar cum arma absolută a pilotului de la Willi Motorsport este constanța, era clar că acesta își va spune ultimul cuvânt de-a lungul celor două manșe de cursă.

MANȘA I: Williams a defilat până la finiș

Soarta primei manșe s-a decis încă de la start, când Oscar Williams s-a instalat la conducere și a rămas pe poziție până la trecerea liniei de sosire. Autor al celui mai rapid tur de pistă, pilotul de la CRG Romania Racing a terminat cele 16 tururi de pistă cu un avans 4,558 secunde față de al doilea clasat. Plecați de pe pozițiile a doua și respectiv a treia, Claudiu Clima și Florin Mergea au demonstrat că nu se află întâmplător în cursa pentru titlu, cei doi reprezentanți ai echipei Zecarul eSports terminând cursa pe celelalte două locuri de pe podiumul de premiere. Bogdan Mutu, Leo Borlovan și Sergiu Nicolae și-au disputat duelul pentru poziția a patra, primul dintre ei fiind cel care a avut câștig de cauză.

Zona cea mai fierbinte a primei manșe a fost reprezentată de bătălia pentru lucurile 7, 8, 9 și 10, miza fiind nu atât punctele puse la bătaie cât mai ales plecarea din primele locuri în manșa secundă. Cristian Moisescu, Dragoș Simion, Lucas Motadel și Bogdan Moldovan au fost cei patru care au completat Top Ten-ul manșei, Dragoș Simion plasându-se astfel pe o poziție care putea să-i permită apărarea poziției de lider în clasamentul campionatului.

Cel mai rapid tur: Oscar Williams (CRG Romania Racing), 1m.58.781s

MANȘA II: Bogdan Moldovan, fără greșeală

Dacă ar fi să ne rezumăm doar la bătălia pentru prima poziție, manșa secundă a repetat povestea primului episod de pe Nürburgring. Bogdan Moldovan și-a fructificat avantajul plecării din pole position și a reușit să devină cel de-al șaselea câștigător în tot atâtea etape. Dar asemănările se termină aici, bătălia de pe pistă fiind mult mai disputată în cea de-a două cursă din Iadul Verde.

Încă o dată, Dragoș Simion a făcut ceea ce știe să facă cel mai bine și a terminat al doilea, la mai puțin de o jumătate de secundă de învingător. Deși a încercat un atac asupra liderului, pilotul echipei Willi Motorsport a preferat mai apoi să evite riscurile inutile, punctele cucerite fiind suficiente pentru a-și apăra fotoliul de lider în campionat. Semnatar al celui mai rapid tur în manșa secundă, Cristian Moisescu a completat podiumul de premiere și a făcut uitată etapa precedentă în care nu a reușit să puncteze.

Plecat din poziția a zecea, Oscar Williams a atras toate privirile și lumea se întreba dacă britanicul va reuși să tulbure apele și în manșa secundă. Ei bine, deși a pierdut ceva timp până să treacă de Leo Borlovan, britanicul a avut o evoluție sigură și un final pe măsură. Iar locul al patrulea ne scutește de orice comentarii, britanicul reușind să acumuleze nu mai puțin de 37 puncte în operațiunea Nürburgring. O cifră record pentru primele trei etape!

Leo Borlovan a terminat pe poziția a cincea după o cursă în care a demonstrat că se descurcă din ce în ce mai bine în lumea curselor virtuale. Plecat din poziția a opta a grilei, Florin Mergea a terminat al șaselea și dacă n-ar fi fost câteva mici greșeli în evoluția sa, rezultatul putea să fie mai bun. Oricum, prestația din etapa a treia i-a adus cele mai multe puncte, tenismanul ocupând în acest moment locul secund în competiția piloților. Celelalte locuri din Top Ten au fost ocupate de Claudiu Clima, Sergiu Nicolae, Lucas Motadel și Mihai Suteanu, primul reușind la rândul său să șteargă amintirea etapei precedente cu un rezultat care îl aduce pe poziția a treia în campionat.

Etapa următoare este programată în Catalunya, la Barcelona în ziua de 8 mai 2020, urmând să fie transmisă atât pe canalul de YouTube al FRAS, cât și pe postul de televiziune Pro X.

TOP GENERAL: Simion își consolidează poziția, Mergea urcă pe 2

După această etapă, Dragoș Simion și-a consolidat poziția de lider al clasamentului general din prima ediție a Campionatului Național Digital de Circuit Betano. Fostul pilot de karting și de anduranță are 79 de puncte după primele trei runde, fiind urmat în acest clasament de vicecampionul olimpic de la Rio, Florin Mergea, cu 67 de puncte. Colegul lui Mergea de le Zecarul eSports, Claudiu Clima, este al treilea în top, cu 65 de puncte. Câștigătorul manșei secunde, Bogdan Moldovan, a urcat până pe 7 la general, având acum 42 de puncte.

Comunicatul complet, alături de rezultate și clasamentele provizorii, poate fi descărcat de aici.