Lucien Hora a devenit lider autoritar în Categoria II după această victorie. Sursă foto: Rally Photo Hunters

Lucien Hora a reușit să obțină cel mai bun timp la Trofeul Sinaia, a cincea etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop, și și-a consolidat poziție în clasamentul Categoriei II. Mihai Leu s-a impus detașat la Categoria I și face pași rapizi spre titlu.

După o primă zi de sâmbătă când a dominat atât manșele de recunoașteri, cât și antrenamentele libere, Emil Nestor a început excelent și ziua decisiv, având cel mai bun timp în recunoașteri. La manșele de concurs, lucrurile nu au mai stat așa pentru cel care pilotează prototipul Norma M20FC, care a fost nevoit să abandoneze în a doua manșă de concurs.

De șase ori campion național absolut, Lucien Hora a înregistrat două manșe de concurs excelente, cu un 1:51,339 pe prima urcare, de altfel și recordul de timp pe acest traseu în weekend. Cu un timp total de 03:44,680 la cele două manșe, Hora a bifat o nouă victorie, depășindu-l pe Silviu Dumitrescu (Osella PA21/E2) cu mai puțin de o secundă.

Hora a reușit și cea mai rapidă urcare a weekendului, fiind cronometrat cu 1:51,339 la prima manșă de concurs. Sursă foto: Rally Photo Hunters

Al treilea în clasamentul general al etapei a fost Lucian Răduț (Mitsubishi Lancer), învingător anul trecut la Sinaia. Acesta a fost cronometrat cu 03:51,354 după cele două manșe, fiind la peste 6 secunde în spatele lui Hora.

Reșițeanul și monopostul Lola conduc clar în clasamentul Categoriei II după cinci etape, cu un total de 108 puncte. Hora este urmat de Nestor, cu 76 de puncte, și Silviu Dumitrescu (53 de puncte).

Timpii sunt disponibili aici.

Mihai Leu, cu Ferrari 458 Challenge, a înregistrat al patrulea timp general, însă și-a asigurat o nouă victorie clară în Categoria II a Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop, dedicată mașinilor de producție.

Mihai Leu a bifat 4 victorii din 5 posibile la Categoria I. Sursă foto: Rally Photo Hunters

Cu un timp total de 03:55,042, fostul campion de raliuri a fost mai rapid cu 8,94 secunde decât Călin Manițiu (Subaru Impreza N12), iar Eduard Cozma (Audi R8 GT) a fost pe trei, cronometrul oprindu-se la 04:08,258.

De altfel, cei trei rămân în aceeași ordine și în clasamentul general al categoriei. Leu este mare favorit la titlu, cu 118 puncte în 5 etape, în timp ce Manițiu a strâns 70,5 puncte, iar Cozma are 65 de puncte.

Rezultatele complete ale etapei a cincea din Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop sunt disponibile aici.