Christian Leu s-a impus în prima etapă a Campionatului Național de Slalom Paralel organizată în deja celebra “Groapă” de la Sibiu, locul în care Simone Tempestini și Raul Badiu și-au făcut junioratul.

În total, la runda organizată de ACS Pro Drive Sibiu s-au înscris un total de 17 piloți, dintre care 8 la Clasa 2, 6 juniori, 3 fiind debutanți, și alți 3 la Clasa 4.

După ce anul trecut s-a înscris doar la ultima etapă a sezonului, Leu a început în forță sezonul 2019 și a urcat pe prima treaptă a podiumului la Open, devansându-l pe mult mai experimentații Ioan Rogoz și Dănuț Budai. Pe un Audi 90 Quattro, Leu a fost învingător și la Clasa 4.

În schimb, la Clasa 2, Dănuț Budai, care în urmă cu două săptămâni a reușit un podium în Raliul Argeșului la clasa RC5, a fost primul, continuând astfel rezultatele din sezonul trecut, când a reușit să obțină titlul de campion.

Juniorul Alex Cazacu a reușit un loc 2 de această dată.

În clasamentul juniorilor, victoria i-a aparținut lui Paul Popa, vicecampionul de anul trecut al acestei clase, însă marea surpriză de pe podium a fost prezența lui Matei Ghiban.

Antrenat de Vali Porcișteanu, acesta a participat anul trecut, în calitate de copilot al tatălui său, la Raliul Marii Uniri, evenimentul lansat de FRAS pentru celebrarea Centenarului. La scurt timp, acesta a început școala de pilotaj, iar acum își vede visul împlinit, acela de a fi unul dintre concurenții campionatelor organizate sub egida federației.

Podium Juniori:
1. Paul Popa
2. Alexandru Cazacu
3. Matei Ghiban

Podium Clasa 2:
1. Dănuț Budai
2. Bogdan Rogoz
3. Silviu Procopiu

Podium Clasa 4:
1. Christian Leu
2. Ioan Rogoz
3. Daniil Presură

Podium OPEN:
1. Christian Leu
2. Ioan Rogoz
3. Dănuț Budai

A doua etapă a sezonului 2019 în Campionatul Național de Slalom Paralel va avea loc pe 8 iunie tot la Sibiu, gazda tradițională a acestei competiții.