Campionul național absolut de raliuri, Simone Tempestini, a fost nominalizat de FIA pentru titlul de Action of the year în motorsportul mondial alături de nume precum Lewis Hamilton și Oliver Solberg. FIA a făcut o selecție din cele mai spectaculoase momente ale sezonului 2022, iar fanii au ocazia să voteze viitorul câștigător pe site-ul oficial.

Este pentru prima oară când un pilot român este nominalizat la un premiu pe care FIA îl va înmâna chiar în cadrul galei de ceremonie de la finalul anului. Tempestini a fost ales ca urmare a momentului din etapa europeană de raliuri, care a avut loc în Azore în primăvară, și unde românul a evitat un accident și chiar l-a depășit pe spaniolul Pardo, deși spațiul era extrem de îngust și totul părea o misiune imposibilă.

În total, au fost nominalizate 11 momente din 11 cele mai importante campionate care au loc sub egida FIA, printre care Formula 1, WRC, ERC, Formula E sau Mondialul de Rally Cross. Câștigătorul va fi declarat pe baza voturilor fanilor de pe site-ul FIA. Tempestini poate fi votat aici.

Printre cei care au mai fost nominalizați anul acesta se numără Lewis Hamilton și Oliver Solberg. În trecut, printre cei care au mai primit trofeul pentru Action of the Year se numără Max Verstappen, Kimi Raikkonen, Fernando Alonso și Esapekka Lappi.

În 2022, pe lângă titlul de campion național absolut în Campionatul Național de Raliuri Betano, Simone Tempestini a fost la un pas și de podiumul european în FIA ERC. Clujeanul, alături de copilotul Sergiu Itu, a reușit performanța de a se clasa pe locul 4 la general la finalul sezonului, deși nu a putut concura la ultimele două runde.