Nestor și-a luat revanșa după abandonul de anul trecut de la Poiana Brașov.

Emil Nestor a câștigat și ultima etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă Total, care s-a desfășurat în weekend pe Drumul Poienii din Brașov. Pilotul bucureștean a doborât un nou record pe faimosul traseu, încheind astfel anul cu 6 victorii și 6 noi borne de timp din tot atâtea posibile.

Un total de 86 de piloți au fost prezenți la startul rundei care a tras cortina peste un sezon special într-un an dificil pentru sport. Un sezon în care însă au fost bătute recordurile pe toate cele 6 trasee de concurs, iar acestea au un singur numitor comun: Emil Nestor.

Campion al Categoriei II, cea dedicată mașinilor de competiție, încă de pe Transalpina, Nestor a forțat și în Poiana Brașov. După o primă zi de recunoașteri și antrenamente, dominată de ploaie, în care era la peste 12 secunde de vechiul record de 02:13.027, stabilit de italianul Michele Esposito (Radical SR4), tot la Trofeul Opel, în 2017, Nestor s-a dezlănțuit în manșele de concurs, atunci când asfaltul a fost uscat.

Pe un prototip Norma M20FC, acesta a coborât sub vechea bornă de fiecare dată. A reușit un 2:11,939 pe prima urcare și 2:11,972 pe cea de-a doua, devenind astfel noul King of the Hill de pe Drumul Poienii.

Bogdan Cuzma a terminat pentru al doilea an pe 2 la Trofeul Opel, în timp ce Octavian Ciovică a urcat pentru prima oară în carieră pe podiumul general.

Pentru al doilea an consecutiv, Bogdan Cuzma (Mitsubishi Lancer Evo 9) a obținut al doilea timp general, cu un total de 04:35,925, în timp ce marea surpriză de pe podium este brașoveanul Octavian Ciovică (Radical SR8), care a urcat cele două manșe cu un timp de 04:38,097.

Ciovică a reușit să obțină la Poiana Brașov „biletele” pentru Gala Campionilor.

Este pentru prima oară în cei 13 ani de carieră când Ciovică încheie în Top 3 la general. Rezultatul de acasă i-a asigurat și podiumul final la Categoria II după cele 6 etape, devansându-l in extremis pe Costi Stratnic.

În Top 10 la Trofeul Opel s-au mai clasat Silviu Dumitrescu, Radu Benea, Dani Oțil, Costi Stratnic, Mihai Leu, Emil Ghinea și Elias Răduță.

Mihai Leu a câștigat Categoria I și și-a îmbunătățit cu aproape două secunde timpul înregistrat în 2019 pe același traseu.

La Categoria I, cea dedicată mașinilor de producție, fără modificări, Mihai Leu (Ferrari 458 Challenge) a înregistrat a cincea victorie din șase posibile în acest sezon, având un avans de 8,452 secunde față de următorul clasat, George Crețu (Mitsubishi Lancer Evo 8). E pentru prima oară când Crețu încheie pe podiumul categoriei în actuala stagiune. Locul 3 de la Poiana Brașov a fost ocupat de Alex Mirea (BMW M2), care astfel și-a asigurat poziția secundă la finalul sezonului 2020.

Leu, Mirea și Luca vor urca pe podiumul de la Gala Campionilor dedicat Categoriei I.

La start au fost prezenți și mai mulți piloți din Campionatul Național de Raliuri Betano, care au profitat de ocazie pentru a testa setările înainte de ultima etapă a sezonului, Raliul Moldovei, progrmată în perioada 24-25 octombrie. Dan Gîrtofan, Andrei Cașcaval, Cristian Dolofan, Adrian Teslovan, Mihai Manole, Victor Supuran sau Mihai Dumitrescu au încheiat cu bine etapa de viteză în coastă și sunt gata pentru ultimul start de raliuri din 2020.

Rezultatele complete provizorii de la Trofeul Opel sunt disponibile aici.