Campionatul Național Women Rally – Bosch Car Service 2021 debutează în acest weekend cu Trofeul Casa Auto Timișoara, primul eveniment automobilistic din acest an dedicat exclusiv doamnelor și domnișoarelor, ce a strâns pe lista de start peste 60 de concurente şi 48 de maşini, un număr record pentru etapa organizată pentru al treilea an la rând, în Timișoara, de către ACS Women in Motorsport.

Pasionatele de mașini s-au înscris din toată țara, mai exact din 15 județe. Evenimentul va începe vineri, 25 iunie, cu un briefing premergător concursului, unde organizatorii și participantele vor discuta toate detaliile ce țin de regulament și program, pentru ca totul să se desfășoare impecabil.

Participantele vor fi prezentate alături de mașinile lor în centrul orașului Timișoara, la startul festiv care va avea loc vineri seara în piața Iancu Huniade, începând cu ora 19:00, urmând să se desfășoare și premierea laureatelor ediṭiei 2020.

Concursul se va desfășura efectiv sâmbătă, pe 26 iunie, începând cu ora 10:00, pe un traseu special amenajat la Shopping City Timișoara. Organizatorii le-au pregătit concurentelor atât viraje de viteză, cât și ace de păr sau șicane unde își vor demonstra agilitatea la volan. Vor fi două manșe de concurs în care concurentele iau startul pe rând, fiind cronometrate la sutimi de secundă. Toată acțiunea va putea fi urmărită live pe canalul de Facebook și pe website-ul Women Rally.

Ca şi până acum, concurentele de la etapele Women Rally vor puncta într-una din cele 5 clase, constituite conform regulamentului, în funcție de capacitatea motorului și de gradul de modificare a mașinii. Clasele 1, 2 și 3 sunt dedicate mașinilor de stradă fără modificări, cu motor termic. Women Rally este astfel locul perfect pentru a face primii pași în motorsport cu costuri minime și folosind mașinile personale, organizatorii punând la dispoziția concurentelor chiar și căști și cagule, necesare pentru ca totul să se desfășoare în siguranță.

Clasa 4 este dedicată mașinilor electrice și va alinia la start 5 concurente la această primă etapă.

Dacă în 2020 Ligia Barbu a fost deschizătoarea de drum în clasa 5, cea dedicată mașinilor modificate sau posesoarelor de licență, acum această clasă va avea la start 8 concurente înscrise la Timișoara. Angela Sautea, campioana Women Rally 2020, a trecut și ea de la clasa 1 la clasa 5, modificându-și modelul Renault Clio. Totodată, Angela a mai făcut un pas în motorsport în 2021, fiind acum și copilot licențiat în Campionatul Național de Rally 2.

Concurentelor li se alătură 3 mașini de securitate marca Mercedes-Benz puse la dispoziție de Casa Auto Timișoara, care vor parcurge traseul în deschiderea concursului. Acestea vor fi pilotate de Laura Savu, organizator Women Rally, care îi va avea în alături pe gimnasta Simona Amânar Tabără, pe pilotul de raliuri Cristiana Oprea și pe Mirela Castelli, director marketing Casa Auto Timișoara, care va prezenta noul Mercedes-Benz EQA.

Cele mai rapide concurente vor fi premiate la festivitatea de premiere din cadrul dineului oficial, care va avea loc sâmbătă seara, începând ora 19:00.

Astfel, Trofeul Casa Auto Timișoara revine la formatul de dinainte de pandemie urmând a se încheia duminică, după un prânz în familia extinsă Women Rally, la crama Petro Vaselo.

Toate informațiile legate de concurente, noutățile din timpul concursului și atmosfera Women Rally surprinsă în imagini vor fi disponibile pe instagram @womenrally.ro și pe pagina de Facebook a campionatului. Detalii despre regulament, înscriere și următoarele etape din acest sezon pot fi găsite pe site-ul oficial www.womenrally.ro

Campionatul Național Women Rally – Bosch Car Service 2021 îmbină testele cronometrate de îndemânare la volan cu oportunități de socializare, noțiuni de conducere defensivă și momente elegante petrecute într-o companie inedită, care împărtășește pasiunea pentru mașini și ambiția de auto-depășire. Împreună, comunitatea Women Rally contribuie la șosele mai sigure, încurajând într-un cadru legal și sigur dezvoltarea abilităților la volan și responsabilitatea în trafic, pentru toată familia.

Campionatul Național Women Rally, ediṭia 2021 este susṭinut de către Bosch Car Service.

Etapa I – Trofeul Casa Auto Timişoara (25-27 iunie 2021) – din cadrul Campionatului Național Women Rally – Bosch Car Service 2021 este susținută de către Casa Auto Timişoara, George, primul banking inteligent din România, şi partenerii gold: Castrol, Parsa Beauty, Catena – Farmacia Inimii, Hotel Melodia, Shopping City Timişoara.

Parteneri silver: AEA Medical, Gerovital, Pensiunea Zefir, Petro Vaselo, Violettes – Boutiques des fleurs, Coca-Cola, Brandocracy, Vittel, Corny.

Parteneri: Primăria municipiului Timişoara, CCIAT Timiş.

Parteneri media: TVR, TVR Timişoara, West City Radio Timişoara, Livestream Romania, RallyMax, Autoştiri.ro, News Naṭional, GP24.ro, 24auto.ro, Express de Banat, Impact Press, Născut pentru Sport, FireWeb.

Parteneri print: PMA Invest, Impress.

Campionatul Național Women Rally – Bosch Car Service 2021 se desfăşoară sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS) şi a Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS).