Săptămâna automobilismului sportiv băcăuan continuă cu Raliul Moldovei – Bacău, a 5-a etapă din Campionatul Național de Raliuri Betano 2023, la start fiind anunțate un număr de 46 de echipaje.

În pofida faptului că ne aflăm în perioada concediilor și a vacanțelor, cărora se adaugă și lipsa cupelor monomarcă de la această etapă, Raliul Moldovei – Bacău nu dezamăgește publicul moldav nici în acest an, atrăgând cele mai rapide echipaje și performante automobile de concurs din țară.

Primii care au spus prezent etapei organizate de Team Adi Răspopa, prin sprijinul nemijlocit al Consiliului Județean Bacău și Municipiului Moinești, sunt multiplii campioni absoluți de raliuri și câștigători ai ediției precedente – Simone Tempestini și Sergiu Itu (Škoda Fabia Rally2 evo). Misiunea echipajului nu va fi una ușoară, întrucât la bordul unei mașini similare se vor afla la start și Sebastian Barbu, alături de Jeannette Kvick Andersson.

Brașovenii Andrei Gîrtofan și Doru Vraja se alătură luptei pentru o clasare pe podiumul absolut, luptă în care se vor implica atât harghitenii Adi Teslovan și Vajk-Imre Cseh (Ford Fiesta Rally2) precum și turcii Çelik Çağlayan cu Bostanci Sedat, sportivi cu rezultate foarte bune în campionatul turc și nu numai. Aceștia din urmă vor participa cu primul model de specificație Rally3 care a concurat vreodată pe specialele din România – un Renault Clio Rally3.

La bordul altor modele de specificație Rally2/R5 se vor afla la start și Eugen Cărăgui/Robert Fus (Citroën C3 Rally2), seniorul Jean Tatu/Teodor Găină, Bogdan Gheorghiu/Sándor Csikós și Dragoș Dinu/Sorin Vlașcu – toți cei din urmă la bordul unor Škoda Fabia Rally2.

Bătălia modelelor de grupă N revine la Moinești și Bacău cu 6 echipaje înscrise, favoriți la victorie fiind atât Vali Porcișteanu cu Dan Dobre (Mitsubishi Evo IX), cât și Vlad Cosma cu Florin Dorca (Mitsubishi Evo X).

La comenzile unui alt Evo X, Bogdan Talașman, secondat de Laurențiu Mandu, vor avea cu siguranță un cuvânt greu de spus de-a lungul celor 12 probe speciale pregătite de organizatorul Team Adi Răspopa, însă nu sunt de neglijat nici soții Răzvan cu Manuela Trișnevschi.

Lista modelelor de specificație RC2N este completată de Claudiu Erhan/Nicolae Ion, respectiv Răzvan Nechifor/Dorin Pulpea.

Norbert și Francesca Maior vin și ei la Bacău din postura de favoriți la victoria clasei RC4 și, mai ales, a categoriei dedicate automobilelor cu tracțiune doar pe puntea față. Cei doi vin după un rezultat foarte bun în etapa FIA ERC, la Roma. În același timp, Cristi Sugár și Vlad Colceriu vor să își păstreze poziția de lideri la Juniori, având însă și adversari cu care să se lupte: Dănuț Budai secondat de tatăl său – Lucian, precum și pe juniorul Jean Tatu aflat la bordul unui Peugeot 208 Rally4, alături de Gabriel Lazăr. Șerban Badea și Alina Bianca Pop completează lista modelelor de specificație Rally4/R2.

În ceea ce privește supremația clasei RC5, favoritul local este moineșteanul Sebastian Scîrlet, care pentru a doua oară în acest sezon va face echipă cu Sebastian Itu. După un șir lung de etape în care a căutat victoria, Reis Suliman își dorește ca etapa din Moldova să-i aducă primul succes din acest sezon cu modelul Clio Rally5, fiind secondat de Rareș Badea. Va fi o bătălie interesantă, și nu doar pentru un loc pe podium ci și pentru victorie, căci la start vor fi prezenți atât Samuil Mircea cu Călin Maier, cât și Andrei Gheorghiu cu Andrei Brezoszki. Lista echipajelor participante la această clasă este completată de Mihai Dumitrescu/Bogdan Nițescu și Artur Luca/Alexandru Simon.

Localnicii Lucian Țugulea/Radu Gurămultă și Dan Călugăru/Aurelian Măluțan, respectiv Silvan Cimpoeșu/Sorin Colceriu, vor fi protagoniștii clasei RC5N, în timp ce Octav și Tiberiu Lunguleac vor fi singurii reprezentanți ai grupei H pentru automobile cu tracțiune integrală. În cealaltă tabără a aceleiași grupe, dar a mașinilor cu o singură punte motrică, harghitenii Attila Jakab și Levente Mag pornesc cu prima șansă în fața echipajului format din Dan Albuț și Ruxandra Mârza-Lechințan.

Trofeul Rally Start „Betano” (fostul CN Rally2) aduce la startul etapei organizate de Team Adi Răspopa un număr de 10 echipaje, printre favoriții la victorie numărându-se atât Florian Nițurad cu Mihai Popa, cât și timișorenii Emanuel și Denisa Resiga.

Raliul Moldovei – Bacău numără va avea la start și două echipaje deschizătoare: pe Mihai Dospinescu și Cătălin Ifremi (Polaris RZR), respectiv Bogdan Samoilă și Lucian Florea (Dacia Logan).

Lista de înscrieri poate fi accesată AICI.

Raliul Moldovei – Bacău 2023 este un eveniment organizat de Team Adi Răspopa care va acea loc în perioada 3-5 august, contând pentru a 5-a etapă a Campionatului Național de Raliuri „Betano”.

Acțiune cofinanțată de Consiliul Județean Bacău și Primăria și Consiliul Local al Municipiului Moinești.

Partener de mobilitate: Auto-Moto Invest Bacău – Dealer Škoda
Partener: Panimon, Primăria Municipiului Bacău
Partener media: Prima Sport

Eveniment organizat sub egida FRAS.