Având în vedere ultimele decizii prezentate public de Președinția și Guvernul României, prin Ministerul Tineretului și Sportului, Federația Română de Automobilism Sportiv anunță următoarele:

⁃ în perioada următoare ridicării stării de urgență, se pot emite permise de organizare de teste și antrenamente pentru sportivii licențiați FRAS

⁃ Federația a stabilit proceduri interne de distanțare socială pe durata acestor teste, dar așteaptă și noile reglementări guvernamentale privind cadrul de desfășurarea al manifestărilor sportive individuale, pentru a fi aplicate. La aceste teste și antrenamente nu va fi permis accesul spectatorilor, dar acestea vor putea fi transmise în mediul online sau înregistrate. Se păstrează pentru moment limita grupurilor de 3 persoane care pot interacționa, urmând ca aceasta să fie ridicată doar după o decizie guvernamentală ulterioară. De asemenea, sportivii participanți vor întreprinde toate măsurile de prevenire și combatere a răspândirii coronavirusului.

⁃ Sunt interzise sesiunile de teste care nu au permis FRAS.

Deasemenea, în perspectiva reluării sezonului competițional 2020, Federația anunță reluarea procesului de licențiere.

Conducerea Federației rămâne în contact permanent în perioada următoare cu autoritățile guvernamentale și locale pentru stabilirea celui mai bun mod de reluare a competițiilor naționale.