Întrunit în şedinţă în data de 18 iulie, Biroul Executiv FRAS a decis următoarele:

– solicită Comisiei Naționale de Raliuri să analizeze și să întocmească un raport privind implementarea de către organizatorul Raliului Sibiului a Planului de Securitate, până marți, 26 iulie 2022. BEx felicită CS Sibiu Racing Team pentru poziționarea startului festiv, a parcului închis, precum și a parcului de service.

– aprobă, la solicitarea Comisiei Naționale de Raliuri și a Comisiei de Securitate, în urma analizării situațiilor apărute la Raliul Sibiului 2022, modificarea distanței maxime la care vor fi dispuși arbitrii intermediari pe probele speciale din cadrul CNRB. Astfel, începând cu Raliul Moldovei 2022, distanța maximă la care vor fi dispuși arbitrii intermediari va fi de 1,5 kilometri, în loc de 2 kilometri, așa cum se prevedea inițial în Planul de Securitate al fiecărui raliu. Pe probele unde nu există semnal GSM, arbitrii intermediari vor fi dispuși la o distanță de maximum 500 de metri. Costurile suplimentare pentru implementarea acestui demers vor fi suportate de FRAS în sezonul competițional 2022, urmând ca din campionatul viitor procedura respectivă să fie trecută ca obligatorie în Caietul de Sarcini, revenind exclusiv în responsabilitatea organizatorilor de raliuri.

– aprobă invitarea reprezentantului firmei din Cehia pentru o analiză a modului de funcționare a GPS-ului, alocarea unui timp mai mare briefingului medical, precum și obligativitatea Comisiei Naționale de Raliuri să se întâlnească și să discute cu sportivii în săptămâna premergătoare raliului și, încă o dată, în săptămâna de după eveniment, și să prezinte un raport al discuțiilor către Biroul Executiv.

– aprobă completarea Comisiei de Competiții cu Georgian Mirea (CV), astfel că la acest moment comisia respectivă are următoarea componență: Tiberiu Lupșa (președinte interimar), Florin Calangea, Ștefan Saragea și Georgian Mirea (membri), Petre Zarioiu (secretar).

Biroul Executiv FRAS

Norris Măgeanu – președinte
Daniel Ungur – vicepreședinte
Cătălin Nicolaescu – vicepreședinte
Ioan Badiu – director sportiv
Cristian Notaru – secretar general
Cristina Catrina – director economic
Bogdan Filcea – jurist FRAS