Frații Maior, felicitați de președintele ANS, Elisabeta Lipă
Norris Măgeanu, Norbert Maior, Elisabeta Lipă și Francesca Maior

Miercuri, 18 octombrie, la sediul Agenției Naționale pentru Sport, președintele Elisabeta Lipă i-a primit pe frații Maior, proaspăt campioni europeni la raliuri, însoțiți de președintele Federației Române de Automobilism Sportiv, Norris Măgeanu.

Norbert Maior și Francesca Maior nu s-au aflat la prima întâlnire oficială cu multipla campioană olimpică la canotaj, Elisabeta Lipă. Înaintea Raliului Ungariei, unde aveau să cucerească titlul european, frații Maior s-au văzut cu președintele ANS și i-au promis că vor reveni cu mult râvnitul trofeu, ceea ce s-a și întâmplat.

„A fost o revedere cu doamna Lipă, pentru că i-am promis că vom reveni să-i arătăm trofeul. Am povestit despre ce s-a întâmplat în Ungaria, despre experiența prin care am trecut. Despre viitor, ne-a asigurat de susținerea ANS-ului, dar vom afla mai târziu detaliile. Clar vom avea o susținere pentru anul viitor. Legat de Raliul Ungariei, secretul nostru a fost pregătirea mentală pe care am făcut-o înainte. Ne-am setat să mergem acolo din postura de outsideri și cred că asta a fost cheia. Ne-am gândit că nu avem nimic de pierdut. Cu toate astea, emoțiile au apărut înaintea ultimelor două probe, atunci am decis să nu mai riscăm. Practim, am decis să pierdem câteva secunde, dar așa ne-am asigurat victoria”, a declarat Norbert Maior.

Și de această dată, la întâlnire a fost prezent președintele FRAS, Norris Măgeanu, care s-a arătat foarte încântat de performanța realizată de Norbert și Francesca Maior, pe care i-a asigurat în continuare de susținerea FRAS.

„Este un reazultat excepțional pentru România, o urmare fericită a eforturilor familiei, echipei sau partenerilor, dar și o dovadă că proiectele federației de susținere a tinerilor dau roade. Le mulțumesc lui Norbert și Francescăi și îi asigur de aprecierea și susținerea noastră în continuare”, a declarat Norris Măgeanu.

Norbert și Francesca formează un echipaj la raliuri încă din sezonul 2018, atunci când au debutat spectaculos, iar un an mai târziu au devenit campionii României la juniori. Ulterior, au devenit campioni la 2 Roți Motrice în 2020, 2022 și 2023, dar au fost și pe 3 la general în 2020, în condițiile în care pilotează o mașină net inferioară față de ceilalți din topul clasamentului.

În acest moment, cu o etapă înainte de finalul sezonului 2023 pe plan intern, cei doi se află pe 3 la general, tot conducând un model Peugeot 208 Rally4.