Norvegianul Mads Østberg se întoarce în România pentru a concura la Tess Rally Brașov, ultima etapă a Campionatului Național de Raliuri Betano 2023, programată în weekend-ul 27-29 octombrie.

Østberg a mai fost în România, în 2021, când a ales să-și înceapă sezonul tot la Raliul Brașovului, disputat pe asfalt, organizat și atunci de ACS Auto Blic Brașov. Din păcate, la bordul unui Citroën C3 Rally2, Mads a fost nevoit să se retragă din competiție, din postura de lider, în urma problemelor tehnice, cu doar două probe înainte de final.

De această dată, Mads Østberg a răspuns afirmativ invitației din partea cluburilor CB Rally Vest și DTO Rally pentru a concura din nou în România. De asemenea, Trust Motors, importatorul oficial al mărcii Citroën în România și Citroën Racing, a contribuit la revenirea pilotului norvegian în țara noastră.

Mads Ostberg

Mads Østberg a fost campion mondial în clasa WRC2 în 2020 și concurează și în Campionatul European de Raliuri. Recent, norvegianul și-a trecut în cont o nouă victorie în Raliul Ungariei, etapa finală din cadrul campionatului european 2023, unde frații Maior au reușit să câștige titlul european la juniori.

La Brașov, Mads Østberg va concura tot cu Citroen C3 Rally2, mașină pusă la dispoziție de echipa DTO Rally.

În cariera sa, pilotul scandinav a luat startul în peste 250 de raliuri. Dintre acestea, 139 de participări au fost în cadrul Campionatului Mondial de Raliuri (WRC), acolo unde Østberg a obținut o victorie la Raliul Portugaliei în 2012, dar și 18 clasări pe podium. Mads Østberg mai are în palmares 4 titluri de campion al Norvegiei.

Mads Østberg, la Raliul Ungariei 2023

PROGRAMUL TESS RALLY BRASOV – EDIȚIA 52