Secretariatul Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS) informează toți președinții/reprezentanții cluburilor că singurele avize medico-sportive valabile pentru licențierea sportivilor în vederea sezonului competițional 2023 sunt cele eliberate exclusiv de un medic specializat în medicină sportivă.

Astfel, în momentul licențierii sportivilor în platforma online, pentru sezonul competițional 2023, reprezentanții cluburilor sunt rugați să încarce avizul medico-sportiv (valabil 6 luni de la data emiterii) al fiecărui sportiv licențiat, pe lângă celelalte documente, după caz.

În momentul în care avizul este încărcat, președintele/reprezentantul clubului este obligat să bifeze, cu ajutorul calendarului alăturat, data la care avizul a fost eliberat, iar sistemul de licențiere va calcula automat data la care avizul urmează să expire. Această nouă procedură vine în sprijinul cluburilor pentru o evidență cât mai clară a sportivilor licențiați.

Conform Ordinului MS nr 1058/2003 din Legea 69/2000, avizul-medico-sportiv poate fi eliberat numai de către medicii specialiști de Medicină Sportivă, alte adeverințe nefiind valabile.

Reamintim că licențierea anuală a sportivilor se poate face fără penalizarea de 30% din valoarea licenței până cu 21 de zile înaintea primei etape din cadrul campionatului/campionatelor la care sportivul licențiat dorește să participe.

Vă mulțumim!