Adrian Mănescu

Sezonul 2021-2022 al Promo Rally a debutat duminică, 3 octombrie, cu etapa organizată pe circuitul tradițional din Municipiul Brașov, în zona fostului stadion Municipal, unde 29 de concurenți s-au aliniat la startul etapei de debut, printre care campionul și sezonului trecut, Adrian Mănescu.

Pe lângă Mănescu, la start au mai fost prezenți câțiva piloți valoroși de la Viteză în Coastă, precum Sorin Ghișoi, campion la electrice, în 2020, și Adorjan Zolde, campion la Viteză în Coastă 2, în 2018.

Manșa de antrenament i-a revenit lui Adrian Mănescu, care a oprit cronometrul la 2:04,2, în timp ce brașoveanul Viorel Dumitru a încheiat antrenamentul, la bordul unui BMW E46 TI, cu un timp de 2:10,8. Pe locul al treilea, la antrenament, s-a clasat Bogdan Munteanu (Mercedes SLK), care a oprit cronometrul la 2:11,0.

În clasamentul licențiaților FRAS, Adorjan Zolde (Seat Ibiza Cupra) a stabilit timpul de referință al antrenamentului, 2:11,3, fiind urmat de Matei Stancu (BMW E36 328i) la numai o zecime de secundă. Sorin Ghișoi ”Cox” a stabilit al treilea timp din antrenament, în clasamentul licențiaților FRAS, fiind totodată singurul participant cu un model electric, Mini Cooper SE, pregătit de Cox Motosport și echipa Kaufland e-Rally Team.

Sorin Ghișoi

Mănescu și-a continuat ziua în același ritm, stabilind timpul de referință și în prima manșă de concurs, cu 02:04,1, însă acesta nu s-a oprit aici, reușind să îmbunătățească timpul, în a doua manșă de concurs, cu o secundă. În manșa a treia a obținut timpul de 02.04,3, iar brașoveanul și-a trecut în cont victoria în clasamentul OPEN, în clasamentul Clasei 3 și în clasamentul GENERAL.

Pe locul secund în clasamentul Open și clasamentul General s-a clasat Viorel Dumitru, cu un timp de 02:06,6, în manșa a doua,  și 02:05,1, în cea de-a treia, brașoveanul reușind să-și adjudece și victoria la Clasa 4, dar și în clasamentul RWD. Ultima treaptă a podiumului primei etape i-a revenit lui Sorin Ghișoi, care cu 7 zecimi de secundă i-a „furat” locul 3 covăsneanul Zolde Adorjan.

Dat fiind faptul că Ghișoi a concurat în clasamentul licențiaților FRAS, podiumul clasamentului GENERAL a fost: Adrian Mănescu, Viorel Dumitru, Bogdan Munteanu (Mercedes-Benz SLK), ocupantul poziției secunde în clasamentul Clasei 4.

La Clasa 1, Patric Stănoiu (Citroën C2 VTS) și-a trecut numele pe lista câștigătorilor primei etape, urmat de Adrian Borzescu (Dacia Logan), respectiv Liviu Savin, la volanul unui superb model Honda Civic.

Clasa 2 l-a desemnat câștigător pe Bogdan Micu (Renault Clio), acesta reușind timpul de referință de 04:20,6. Cu 3,3 secunde mai lent și cu penalizare în prima manșă de concurs, Liviu Dobrotă (Renault Clio) și-a adjudecat a doua poziție în clasamentul clasei, în timp ce Andrei Florin Bănică a completat podiumul cu modelul Ford Fiesta MkII.

Liviu Dobrotă

La Clasa 3, după Adrian Mănescu, podiumul a fost completat de Alin Mihai Albu (Volkswagen Golf GTI Edition 30), în timp ce pilotul RPM Racing Ro, Laurențiu Constantin, a venit pe trei, cu modelul Peugeot 207 RC.

Clasa 4, dedicată automobilelor cu cilindree echivalentă peste 2201 cmc și modificări menite să crească puterea mașinilor, i-a revenit lui Viorel Dumitru, urmat de Bogdan Munteanu și de Barna Cseke, la volanul unui superb Subaru Impreza.

Cu un timp total de 04:20,6 Bogdan Micu a obținut victoria în clasamentul FWD, urmat de Patric Stănoiu, la 1,4 secunde și la alte 1,1 secunde de către campionul sezonului trecut la Clasa DIESEL, Norberth Marzell.

În clasamentul mașinilor cu tracțiune spate (RWD), după Viorel Dumitru, podiumul a fost completat de Bogdan Munteanu și Daniel Manea, cu modelul BMW E36 318IS.

Andrei Petrescu

Podiumul clasei DIESEL a fost ocupat de Norberth Marzell, Andrei Florin Bănică și Marian Cristian Neculcea.

În cele din urmă, victoria în clasamentul licențiaților FRAS i-a revenit lui Sorin Ghișoi ”Cox”, brașoveanul fiind urmat de covăsneanul Adorjan Zolde și Andrei Petrescu.

Clasamentele complete pot fi accesate AICI.

Sezonul 2021-2022 de Promo Rally powered by WRT Parts & TELL Security Systems continuă în data de 31 octombrie, sfârșitul lunii programând cea de-a doua etapă.

Parteneri oficiali: WRT Parts.ro, TELL Security Systems

Parteneri principali: Service AutoChelu, Dinamic 92 Distribution, Pro-X – Cosmetică și Întreținere Auto