Aproape 1.000 de invitați au fost prezenți, sâmbătă seară, la Venue Ballroom&Events din Timişoara, pentru a celebra performerii automobilismului sportiv românesc din sezonul 2019, la Gala Campionilor FRAS.

Evenimentul desfășurat pentru al doilea an consecutiv în Timișoara a închis oficial sezonul 2019, care a reușit să marcheze o nouă bornă pentru motorsportul românesc. În acest an, au fost organizate nu mai puțin de 125 de competiții sub egida FRAS, cu 1384 de sportivi licențiați și a avut un total de 140 de cluburi sportive active.

„Acum cinci ani, când mi-a venit ideea de a candida la această funcție, nu cred că am sperat că vom ajunge atât de mulți, de frumoși și uniți într-o astfel de zi într-o gală de asemenea amploare. Faptul că sunt cel care spune primele cuvinte, este deja totul pentru mine. Tot ceea ce aș spune mai mult, înseamnă doar cifre și statistici. Vă mulțumesc mult”, a spus Norris Măgeanu, președintele FRAS, în discursul de deschidere al Galei Campionilor.

În total, ocupanții podiumurilor din 17 campionate diferite au fost răsplătiți cu premii și trofee. Față de anul trecut, în 2019, în familia FRAS au apărut drag racing, klausenburg retro racing și women rally, discipline care au strâns aproape 400 de sportivi de-a lungul sezonului.

Pe lângă reprezentanții de marcă ai automobilismului sportiv românesc, Gala Campionilor FRAS 2019 s-a bucurat și de prezența autorităților locale și județene, dar și a luptătorului Cătălin Moroșanu, unul dintre susținătorii motorsportului. De asemenea, jucătoarea de tenis Ana Bogdan a anunțat că își dorește, pe viitor, să urmeze o carieră și în competițiile organizate sub egida FRAS după ce a obținut licența în urmă cu două săptămâni.

Au fost răsplătiți cu premii speciale atât sportivii care au reprezentat România la nivel internațional, printre care Simone Tempestini, Raul Badiu sau Claudiu Barbu, dar și oficiali din cadrul federației, arbitri și oameni care au stat în spatele fiecărui eveniment din 2019. De asemenea, a fost organizată o secțiune specială dedicată femeilor din automobilism, al cărui număr a depășit 150 doar în competiții, la care se adaugă numeroase alte doamne și domnișoare în organizare și arbitraj.

Podiumurile finale din campionatele organizate sub egida FRAS sunt disponibile aici.

Lista premiilor speciale este disponibilă aici.

Gala Campionilor FRAS 2019 a fost susţinută de: Consiliul Județean Timiș, Primăria Minicipiului Timișoara, Venue Ballroom & Events, Kaufland, Auto Schunn, Exclusive Car Rentals, Ministerul Tineretului și Sportului, Dunlop, P1 – echipamente motorsport, Peak Sport România, Coca Cola, Hotel Galaxy, Pro X, Infinity Trophy, NH Hotels și Crama Gîrboiu.