Licențierea sportivilor pentru sezonul 2024 începe la 19 ianuarie
Emil Ghinea

Vă informăm că licenţierea online a sportivilor legitimaţi în cadrul cluburilor afiliate FRAS, în vederea sezonul competiţional 2024, va începe, oficial, vineri, 19 ianuarie.

Pentru a putea efectua licențierea sportivilor, vă rugăm să vă asigurați că, mai întâi, aţi achitat cotizaţia anuală de club pentru 2024 şi aţi încărcat dovada plăţii acesteia în câmpul special din platforma online, în fișa clubului dumneavoastră. După acest pas obligatoriu, fără de care clubul nu se poate activa în platformă, puteți trece la licențierea sportivilor pentru 2024, după modelul cu care deja v-ați obișnuit.

Linkul pentru licențierea sportivilor este: https://services.certdigital.ro/fras/Login.aspx?ReturnUrl=%2ffras%2fDefault.aspx. Dacă întâmpinați dificultăți, accesați bannerul Licențire Online de pe pagina principală a site-ului www.fras.ro.

Vă reamintim că, în cazul sportivilor noi intraţi în clubul dumneavoastră, pe lângă alte date şi documente, este foarte important să inseraţi CNP-ul corect şi fotografia reală a acestora completând toate câmpurile afișate.

De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să completați toate datele din fișa clubului, dacă acestea sunt incomplete.

Pentru cluburile afiliate în ultimele luni, va rugăm să accesați secțiunea Tutorial din meniul sistemului de licențiere, unde veți găsi pașii pe care trebuie să-i urmați atunci când adăugați un sportiv în club sau când licențiați un sportiv deja existent în clubul dvs.

IMPORTANT:
În conformitate cu prevederile Legii 296/2023, începând cu data de 1 ianuarie 2024, FRAS are obligatia de a transmite facturile prin sistemul RO e-Factura în termen de 5 zile lucrătoare de la emiterea facturii tradiționale.

Având în vedere aceste prevederi, reprezentanții cluburilor trebuie să transmită concis către FRAS, prin intermediul secretariatului FRAS, ce taxe solicită pentru facturare, astfel încât stornările, anulările sau modificările să fie reduse la minim.

Astfel, în perspectiva licențierii sportivilor pentru sezonul 2024, președinții cluburilor trebuie să achite, pe lângă taxa cotizației, și datoriilor restante, dacă este cazul.

Pentru orice alte informaţii legate de licenţiere, vă rugăm să contactaţi Secretariatul FRAS (licente@fras.ro sau 0743.012.200).